Новини

УВАГА! Активізувалися постачальники–шахраї!
Чт, 9 вересня 2021, 14:36

УВАГА! Активізувалися постачальники–шахраї!

Шановні споживачі!

Звертаємо Вашу увагу, що на ринку електричної енергії, на фоні істотного зростання тарифу на електричну енергію, активізувалися постачальники-шахраї.

У таких постачальників дві мети:

перша - ведення в оману споживача, шляхом надання недостовірної інформації про фактичний та/або прогнозний тариф на електричну енергію та початку постачання від свого імені і отримання авансових коштів від споживача. По закінченню місяця постачання - споживач дізнається, що постачальника-шахрая вже не існує, а постачання споживачу здійснював постачальник останньої надії за тарифами вищими на 40% від ринкових. Кошти від постачальника- шахрая звісно споживач не отримає. В такому випадку споживач сплачує два рази (постачальнику-шахраю та постачальнику останньої надії).

друга - ведення в оману споживача, шляхом надання обіцянок про низький тариф на електричну енергію. Насправді індикатором ціни на ринку електричної енергії є ринок на добу наперед (детальніше у приклад), жоден з постачальників не може запропонувати ціни, що нижча за собівартість. По закінченню місяця постачання споживач дізнається, що постачальник не дотримався своїх обіцянок та такий споживач сплатить за тарифом ще більшим ніж отримував раніше.

ВАЖЛИВО! Тариф в комерційній пропозиції постачальника має бути обґрунтований погодинним розрахунком, який Ви, або ми можемо перевірити. Звертайте увагу на те, що ціна електричної енергії має розраховуватися по формулі і ми допоможемо Вам з цим розібратися.

Як відомо, наша компанія активно розвивається та створює нові можливості та переваги для наших клієнтів при забезпеченні найнижчого та прозорого тарифу на електричну енергію. Наша мета та перевага - це прозорі взаємовідносини з клієнтами компанії. Для цього ми розробили онлайн калькулятор прогнозного тарифу та надаємо наступні рекомендації при ведені переговорів з постачальником:

ЗАПИТАННЯ ДО ПОСТАЧАЛЬНИКА щодо його комерційної пропозиції:

  1. Інформація про статутний капітал компанії (перевірити на YouControl).
  2. Інформація про кількість клієнтів постачальника та обсяги постачання (перевірити на сайті НКРЕКП або через нас).
  3. Підтвердження тарифу в комерційний пропозиції, постачальник має надати погодинний розрахунок ціни, що вони запропонували с повною деталізацією, а саме:
  • погодинний обсяг споживання Вашої компанії (якщо такої інформації постачальник не має, то яким чином був розрахований тариф постачальником?);
  • погодинна ціна купівлі електричної енергії (ця ціна має бути відображена на сайті державного підприємства ОПЕРАТОР РИНКУ за посланням - https://www.oree.com.ua/index.php/pricectr);
  • вартість небалансів, як вони розраховуються і як постачальник їх буде враховувати (ціні відображені за посиланням https://ua.energy/uchasnikam_rinku/rezultaty-balansuyuchogo-rynku-2/#1590479495816-2c212666-d2fa);
  • інформація про додаткові платежі, прибуток постачальника, можливі штрафні санкції, інше;
  1. Рік, місяць створення компанії, регіони присутності, додаткові сервіси що пропонує компанія (наприклад чи працює компанія з клієнтами в спеціалізованому програмному забезпечені, чи всі розрахунки проводить вручну, якщо є програмне забезпечення - надати детальну інформацію та копію ліцензії та такий програмний продукт).

ВСЯ ЗАЗНАЧЕНА інформація має бути надана в форматі Excel для можливості самостійної перевірки.

Будь ласка будьте уважними!